Orderverzameltrucks

Slagen voor een certificaat ‘veilig werken met de orderverzameltruck / orderpicktruck’  is bij Dintron meer dan alleen maar even een pallet oppakken.

Met enige regelmaat hoor je van cursisten die al eens eerder een soortgelijk certificaat hebben behaald, dat de cursus niet veel voorstelde;
‘We hadden al een heftruckcertificaat dus het certificaat voor de orderverzameltruck / orderpicktruck kregen we er zo bij!

Het werken met een orderverzameltruck / orderpicktruck en het werken in een omgeving waar andere soortgelijke heftrucks rijden, brengt zeer veel risico’s met zich mee.
Niet alleen de bedienaar van een orderverzameltruck / orderpicktruck maar óók hun collega’s zijn zich daar lang niet altijd van bewust!
Helaas wordt dat elk jaar weer bevestigd door het aantal arbeidsongevallen.
En die liegen er niet om zoals elke keer weer blijkt uit de cijfers van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Daarom besteedt Dintron tijdens de cursus voor de orderpicker niet alleen aandacht aan het bedienen van een orderverzameltruck / orderpicktruck maar ook aan het veiligheidsbewustzijn van de bedienaars.

Niet alleen voor bedienaars maar ook voor hun collega’s die werken in een omgeving waar orderpicktrucks rijden, heeft Dintron speciaal een veiligheidsbewustzijnstraining ontwikkeld.

Veilig werken met een orderverzameltruck / orderpicktruck valt of staat niet alleen bij het veilig kunnen bedienen ervan!
Er zijn namelijk veel meer factoren waar de bedienaars en hun collega’s zich ook van bewust moeten zijn om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid.

Voorbeelden van andere risicofactoren zijn;

  • De aard van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd met de orderpicktruck.
  • De specifieke kenmerken van de lasten die moeten worden verplaatst.
  • De omgeving waarin met de orderpicktruck gereden wordt.
  • Andere collega’s (die vaak niet op de hoogte zijn van de gevaren).
  • Het gebruik van stellingen of andere manieren van opslag van goederen.
  • Controle van- en onderhoud aan de orderpicktruck.
  • Werken op hoogte met een orderpicktruck.
  • Fysieke belasting tijdens het orderpicken.
  • De werksfeer.

Tijdens de cursus wordt de cursisten voortdurend gewezen op mogelijke veiligheidsrisico’s en hoe deze te voorkomen en/of hoe er mee om te gaan.

Dit bewustwordingsproces loopt als een rode draad door de gehele cursus.

Dintron begeleidt naar veiligheid.

Top