Dintron speelt goed op de praktijk van het bedrijf in.

Bij Fermacell hebben we onze interne transportopleidingen allemaal bij Dintron ondergebracht. Het waarom is gemakkelijk te beantwoorden. Dintron denkt namelijk met ons mee.

Fermacell heeft veel personeelsleden die een certificaat moeten hebben voor het intern transport.
Wij produceren per jaar;

  • 11 Miljoen m² Fermacell gipsvezelplaten.
  • Ruim 1,2 miljoen m² vloerelementen.
  • Hiervoor verwerken we zo’n 110.000 ton rookgasontzwavelingsgips op jaarbasis, wat grotendeels via de Maas per schip bij ons wordt aangeleverd.   

Per dag worden heel veel vrachtwagencombinaties geladen en/of gelost en beleveren we ook landen buiten Europa met containertransporten.
Kortom, een aardige logistieke uitdaging.

Er wordt binnen Fermacell gewerkt met de volgende interne transportmiddelen;

  • 15 Heftrucks (met een capaciteit van 1,5 ton tot en met 6 ton).
  • 2 Schrankladers.
  • 1 Wiellaadschop.
  • 2 Veegmachines
  • 1 Loskraan.

Onze medewerkers werken in vijf-, vier-, drie- en tweeploegendiensten, afhankelijk van hun functie. Daarnaast nog een aantal in de dagdienst. Het is een hele uitdaging om dat allemaal in te plannen voor (herhalings) cursussen. Bij Dintron nooit een probleem. We hebben in overleg met Dintron alle opleidingen uitgesmeerd in cycli van drie en vijf jaar, al naar gelang vereist. Buiten het feit dat Dintron een juiste prijs/kwaliteit verhouding hanteert, spreiden we de kosten zo ook nog eens, zodat we nooit voor verrassingen komen te staan. Een keertje iemand vergeten op te geven… geen probleem. Dintron weet er altijd wel een mouw aan te passen.

Twan Scheepers (instructeur) speelt goed op de praktijk van het bedrijf in. Bij de theorie wordt in vooroverleg gekeken waar het accent op het gebied van veiligheid moet komen te liggen. De instructeur weet altijd wel de mensen uit de tent te lokken om zo een discussie op gang te krijgen.

 “ Ik hoef de meeste cursisten niet meer te leren hoe ze op een heftruck moeten rijden, maar het gedrag van een chauffeur op zo’n 6-tonner, dat is veel belangrijker!”

Daarnaast wordt de medewerkers ook bij gebracht dat ze op dure apparaten rijden, waarvan de onderhouds- en reparatiekosten flink hoog kunnen zijn en dat je er daarom mee om moet gaan als ware het je eigen spullen. Ook dat draagt weer bij aan een flinke kostenreductie.

Wij zijn zeer tevreden over onze duurzame relatie met Dintron en kunnen het bedrijf daarom ook van harte bij u aanbevelen!

Rob Duimel
AMV-coördinator bij Fermacell BV

Website; www.fermacell.nl


Fermacell BV wil haar bijdrage leveren aan een duurzame wereld door het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige- en volledig herbruikbare materialen.

Bij Fermacell produceren wij per jaar 11 miljoen m² Fermacell gipsvezelplaten, ruim 1,2 miljoen m² vloerelementen en we verwerken zo’n 110.000 ton rookgasontzwavelingsgips op jaarbasis, wat grotendeels via de Maas per schip bij ons wordt aangeleverd.
Per dag worden heel veel vrachtwagencombinaties geladen en/of gelost en beleveren we ook landen buiten Europa met containertransporten.

Website; www.fermacell.nl

Meer over: Fermacell BV >>
Top